17 spørgsmål og svar om at rejse til Maldiverne
Hvornår er det bedst at rejse til Maldiverne?
Statistisk er det bedst vejrmæssigt at rejse til Maldiverne fra januar-april. Det er i de måneder, der kommer mindst nedbør. Dog skal I huske på, at klimaet er tropisk, og at der derfor stadig kan komme regnbyger uanset sæson. Maldiverne kan besøges året rundt pga. af den stabile temperatur mellem 27-32 grader.
Hvad koster en rejse til Maldiverne?
Prisen på en rejse til Maldiverne afhænger af mange faktorer. En rejse til øparadiset kan koste lige fra 20.000 kr. til 200.000+ kr. pr. person (og endnu mere) for syv dage. Derfor er det svært at svare entydigt på, hvad en rejse til Maldiverne koster, men før vi kan komme med et mere præcist svar, skal vi blandt andet vide;
antal rejsende
specifikke ønsker til rejsen (et godt snorkling rev, ekstra god mad og vin, kids club mm..)
antal ønskede rejsedage
hvilken ø (resort eller lokal ø)
hvornår på året, I ønsker at rejse
om der er børn med, og hvor gamle de er. På størstedelen af hotellerne stiger priserne, når børn er 12 år.
villakategori (skal det eksempelvis være en villa på stranden eller over havet? Skal det være en villa med privat pool eller rutchebane?)
Hvilken ø på Maldiverne er bedst?
Soneva Fushi, Soneva Jani og Gili Lankanfushi er ikke bare nogle af Maldivernes bedste øer, men de er også på listen over nogle af verdens bedste hoteller. Maldiverne har over 150 resorts og mere end 200 beboede lokale øer. De er alle sammen forskellige og hvilken ø, der er bedst afhænger af, hvad I gerne vil have. Nogle øer har kun water villaer, andre har både water villaer og bungalows på stranden. Nogle steder tilbyder all-inclusive, andre steder kan I kun tilvælge halvpension. Det er individuelt, hvilken ø, der er bedst, fordi det er forskelligt, hvad man foretrækker af standard, service, kvalitet på mad, osv.., og netop derfor har vi altid en telefonisk samtale med vores kunder, så vi kan tale om ønsker, behov og de forskellige muligheder, så vi sikrer os, at vores kunder lander på en ø, der indfrier alt det, de drømmer om i forbindelse med en rejse til Maldiverne.
4. Hvor lang tid tager det at flyve til Maldiverne?
De korteste flyruter fra Danmark til Maldiverne tager 12-13 timer med en mellemlanding hver vej. Der findes ingen direkte ruteflyvninger mellem Danmark og Maldiverne. Mellemlandingen vil typisk være i Qatar/Doha, UAE/Dubai eller Tyrkiet/Istanbul.
5. Maldiverne og all-inclusive. Hvad skal man vælge?
Om I skal vælge all-inclusive på jeres rejse til Maldiverne afhænger lidt af hotellet og dine egne præferencer. Det er ikke alle hoteller, der har et all-inclusive koncept. De steder der tilbyder det, er det typisk også et højt beløb, der betales for all-inclusive pakken. Derfor skal det selvfølgelig ses i lyset af, om det er jeres behov. Er I blandt dem, der blot spiser morgen- og aftensmad, når I er på ferie, måske en lille snack nogle af dagene, så vil en all-inclusive pakke umiddelbart være en høj pris at betale, hvis I ikke benytter pakkens fulde udbytte alligevel.
6. Hvad kan man lave på en rejse til Maldiverne?
Der er mange oplevelser at få på Maldiverne. Udover de rolige og smukke omgivelser i sig selv, så er Maldiverne for mange også de fascinerende water villaer på pæle over havet og de hyggelige bungalows på stranden. Derudover kan I også opleve det livlige undervandsliv, gastronomiske madoplevelser, sjove vandsportsaktiviteter, autentiske fisketure, smukke delfinture, og meget meget mere, som du kan læse mere om her.
7. Kan man rejse til Maldiverne med børn?
Ja, Maldiverne er bestemt også for børn. Mange hoteller på Maldiverne har børnefamilier som deres største marked. Hvis du forventer Lullo og Bernie, så er Maldiverne ikke stedet, da det ikke findes, men der er resorts med Kids Clubs, hvor der er børnepasning, leg og aktiviteter for de små hver dag. Vi kan også sige det sådan her; vi har sendt rigtig mange familier til Maldiverne med børn, og vi har endnu ikke fået nogen hjem, der ikke synes det var en børnevenlig destination.
8. Hvad er forskellen på Maldivernes lokale øer og resorts?
Der er stor forskel på Maldivernes lokale øer og resorts. Maldiverne er for mange associeret med luksuriøse bungalows på stranden og hytter på pæle over havet. Sådan er indkvarteringsformen også på resortsene og har været det siden 1972, hvor det første resort åbnede. Siden da har turisme været en stor del af landets beskæftigelse og økonomi. I 2010 blev det muligt for turister at rejse til de lokale øer, hvor de lokale maldivere bor (i modsætning til resortsene, som er forbeholdt turister). Lokale øer på Maldiverne er en meget anderledes oplevelse end at besøge et resort. Indkvarteringsformen på de lokale øer er oftest små guesthouses med et mere simpelt set-up. Forskellen på lokale øer og resorts på Maldiverne, kan I læse mere om her.
9. Hvordan kommer man rundt på Maldiverne?
Al transport på Maldiverne foregår enten med vandfly, indenrigsfly eller med speedbåd og afgår fra hovedøen, Malé og ud til øerne. At pifte en lokal fisker på havnen er der altså ikke noget af. Hvilken form for transport I skal med afhænger af, hvilken ø I skal ud til. Maldiverne strækker sig over et areal på 800 kilometer fra nord til syd x 500 kilometer fra øst til vest. Indenfor det område ligger øerne spredt ud forskellige steder i Det Indiske Ocean. Nogle øer ligger i 20-minutters afstand med speedbåd fra Malé, mens andre ligger så langt væk, at det kun er muligt at komme dertil med vandfly. Der er også, der ligger på langt væk fra hovedøen, at vandflyene ikke kan flyve, og derfor er indenrigsfly eneste mulighed for at komme dertil.
10. Hvor mange dage skal man rejse til Maldiverne?
Vi anbefaler minimum syv nætter på Maldiverne på grund af rejsetiden, men vi kan skræddersy rejsen helt efter jeres ønsker, så den kan i princippet laves fuldstændig, som I ønsker. Vi har haft kunder, der har rejst til Maldiverne for alt lige fra fire-30 nætter. Personligt har vi brugt mere end 200 dage i landet og ad flere omgange rejst mellem øerne i tre måneder i streg - og vi har endnu ikke fået nok.
11. Kan man købe alkohol på Maldiverne?
Ja, det kan man, men det er kun på resortsene, at det er muligt at købe alkohol, fordi de har licens til at sælge drikkevarer med procenter. Det er ikke muligt at købe alkohol på de lokale øer. Maldiverne er et muslimsk land og der produceres, sælges og købes derfor ikke alkohol blandt lokalbefolkningen. Det er mod maldiviske regler at importere alkohol til landet. I kan derfor ikke selv medbringe alkohol til Maldiverne.
12. Hvor varmt er der på Maldiverne?
Vejret på Maldiverne er varmt året rundt. Temperaturen ligger på omkring 27-32 grader dag/nat, grundet landets geografiske tætte placering ved Ækvator. Maldiverne er derfor ideelt som feriedestination, uanset om I ønsker at rejse i januar eller juli. I kan rejse til Maldiverne hele året rundt.
13. Hvornår er en rejse til Maldiverne dyrest/billigst?
Prisen på en rejse til Maldiverne er højest over jul/nytår, start januar, vinterferie og påske. Disse perioder på året er deres absolutte højsæsoner, og priserne kan være op til firedoblet sammenlignet med resten af året. Sommerperioden er en mere prisvenlig periode at besøge Maldiverne.
14. Kan man rejse til Maldiverne i juni, juli, august/ om sommeren?
Ja, Maldiverne kan besøges året rundt – også om sommeren. Vi har selv rejst på Maldiverne i både maj, juni, juli og august med solrigt vejr, og vi har også haft mange kunder, der har taget turen til paradis i de måneder og haft skønt vejr på en 14 dages rejse. Tidligere har der været en mere skarp opdeling af, hvornår det var bedst at rejse til øparadiset. Tidligere var monsunregn en sikker hilsen i løbet af sommermånederne, men sådan er det ikke længere. Ifølge de lokale maldivere har klimaet ændret sig og opdeling af høj-og lavsæson er derfor blevet mere udvandet de seneste år.
15. Hvad er tidsforskellen på Maldiverne?
Der er fire timers tidsforskel på Danmark og Maldiverne i vinterhalvåret og tre timers tidsforskel i sommerhalvåret. Den korte tidsforskel er også en af årsagerne til, at det er et nemt og oplagt rejsemål med børn, fordi døgnrytmen ikke bliver vendt fuldstændig rundt på hverken ud eller hjemrejsen.
16. Er der myg på Maldiverne?
Ja, der er myg på Maldiverne. Hvor mange afhænger af, hvilken ø, I bor på, og kan også afhænge af, hvornår på året I rejser dertil. De fleste resorts holder myggebestanden nede, og I kan derfor også opleve, at der ingen myg er på nogle resorts. På visse lokale øer kan der være mange myg, mens der er færre på andre. Vi anbefaler altid at medbringe myggespray for optimal beskyttelse.
17. Valuta, drikkepenge, adapter og øvrige spørgsmål på din rejse til Maldiverne
På Maldiverne er maldiviske rufiyaa og amerikanske dollars gangbare valuta. Vi anbefaler altid at give drikkepenge til hotellets personale, da de arbejder hårdt hver dag for at gøre jeres ferie til den bedste. Der er ingen regler for, hvor meget eller hvor lidt, I skal give, men det er vores anbefaling at give drikkepenge til jeres housekeeper og tjeneren, der servicerer jer i restauranten/baren.
På de fleste resorts er der internationale stikdåser tilgængelige. Det er der også på nogle lokale øer, men der er ikke nødvendigvis til hele familien kan lade på en gang. Vil I være helt sikre, bør I medbringe jeres egne rejseadaptere.
Skal I med vandfly, skal I vide at vandflyene opereres af tredjepart. Vi eller hotellet har derfor ingen indflydelse på vandflyets take-off, landing eller rute. på vej til eller fra øen Vandflyene flyver kun, når der er lyst (ca. mellem 06 og 18), og hotellet ved ofte først aftenen inden jeres hjemrejse, hvornår I skal med vandflyet tilbage til Malé.